4. juli 2010

Cameron Highlands - Tanah Rata

Vi er taget op i hoejlandet, hvor vi nyder den koelige brise og hvor solens straaler virkelig bliver vaerdsat. Der er groen junglebevoksning og bakker/ bjerge allevegne, og store jordbaergartnerier. Det er vidst det de lever af , her i omraadet, saa der kan koebes alverdens made-in-china-souvenirs med jordbaer paa, som fx oerevarmere.. Har endnu ikke helt gennemskuet meningen med det. Bortset fra det, er her meget charmerende, saa snart man kommer lidt vaek fra hovedvejen. Chikaderne og fuglene synger uafbrudt, og der er en del forskellige ting at se.
I dag var vi paa en tur med guiden Lee, og det var hyggeligt, spaendende og ikke mindst dejligt nemt. Vi lagde ud med en tur i regnskoven, hvor vi efter en halv times trekking i mudret lerjord, og passage gennem floder endelig kom til en kaempe-blomst - ca 40 cm i diameter. Vi drak bambusvand, saa nogle forskellige jungleting, og gik derefter hen til en lille landsby med orang asli folk - dem der bor i junglen. De har som saedvanligt verdens soedeste, fotogene unger, vi fik lov til at proeve deres pusteroer med pile - dog ikke med gift - og vi blev belaert om alverdens naturmedicin. Feks en rod, who makes you strong like a horse - vel at mene kun for maend...
Derefter badede vi i floden, og saa gik turen ellers videre i jeep til en fascinerende smuk teplantage, butterfly garden og en jordbaerfarm..
Da vi kom hjem, gik vi ned for at finde noget mad, og paa den lokale gaderesteaurant stoedte vi igen paa Lee. Vi fik en god, lang snak om malaysia, og da han var ivrig efter at hoere om danmark, fik vi ogsaa vendt mange ligheder og isaer forskelle. Det er saa dejligt, naar man bare falder over saadanne oplevelser!
I morgen er vores sidste dag her, foer vi tager til Taman Neagara, og vi har taenkt os at gaa ud til et vandfald gennem skoven og maaske skal vi ogsaa lige forbi et tempel eller to.
Computerne indtil videre har vaeret ret langsomme, men haaber da paa, at jeg foer eller senere kan faa oploadet nogle af de fine billeder, som vi faar taget..

d. 5. juli:
Vi var rigtig gode til at navigere efter kort, og fik set hele to vandfald. Vi gik gennem skoven til nabobyen, hvor vi besoegte et hindutempel og Sam Poh templet, som er buddhistisk. Det var en dejlig tur, men aergeligt, at de ikke har nogle ordentlige lossepladser, og at skraldet derfor ligger og flyder i de ellers saa naturskoenne omraader..
Det skal ogsaa lige naevnes, at vi i gaar aftes havde besoeg af en hvid python paa godt en meter i badet paa vores hostel - der var stor panik, og da slangepolitiet kom efter den, kunne vi rigtig se, hvor stor og fed den var, uden at skulle satse livet.
Den er fredet, og vil leve videre i regnskoven et sted.

I morgen rejser vi som sagt ud til Tamen Neagara, hvor vi ligger ud med at sejle op af floden og tage paa natte-trek i junglen. Jeg glaeder mig som et lille barn.