1. august 2010

KL og Melaka

Nu er vi snart på vej hjemad efter adskillige dage i KL og en weekend i Melaka. Vi har virkelig toppet mht. afslapningsfaktor, med stor opvartning fra famílie og Nikolai og Charity.
Vi har spist lækkert mad kokkereret i eget køkken!, vi har set markeder, en Bird Park (med en papegøje, som efter Keiras mening sagde: "hvordan-går-det?"), Batu Caves med hindutempler i limstenshuler (hvor største attraktion var drengen, som fik stjålet sin cola af en snedig abe), utallige indkøbscentre, utallige letpåklædte kinesere!, et aquarium-museum, hvor vi kunne gense alle vores dykkerfisk og hajEN. Vi har kørt i taxa i en time for 100 kr, vi har spist dejlig mad (igen), vi har daset i kvarterets pool, spist lækre doughnuts med fyld + tonsvis af sushi og rugbrød. Vi har været i børnehave, hvor børnene ikke leger og ikke bliver beskidte, og vi har fået en halv times hårvask hos frisøren, og en knap så heldig klipning..
KL er kæmpe med tonsvis af motorveje - i op til fire lag, store højhuse og byggepladser alle vegne. Det er ikke specielt charmerende, men her er civiliseret, og vi har fået shoppet en del moderne, billige ting :) og nydt familiehyggen og ungerne.
I Melaka slentrede vi omkring og så ruiner, fine gamle huse fra kolonitiden med gårdhaver og lysindfald fra de øvre etager, et gammelt skib og en del templer. Det er nok en af de fineste byer, vi er stødt på i Malaysia, og vi fik prøvet en del cafeer af. Spiste sushi på nightmarket (igen), og opvartede de to unger, som stjæler alles opmærksomhed med deres charme og lækkert afrohår.
I morgen skal vi lige se det indiske kvarter og lidt historiske bygninger, inden vi begiver os ud til lufthavnen. Det bliver godt at kommer hjem, men det er altid lidt mærkeligt, når man har vænnet sig til rejselivet. Kommer nu til at savne det.