9. juli 2010

Junglen i Taman Negara og Kota Bharu

Nu er vi ankommet til Kota Bharu efter et par dage i junglen. Vi boede i en lille landsby, som var afgraenset fra junglen af en flod. Der var faa mennesker, hvoraf de fleste var turister, men folk var soede, saa vi noed de lune junglenaetter i godt selskab. Derudover naaede vi at komme paa gaatur i junglen om natten, hvor vi saa en groen slange, men det var ingenting i forhold til slangen paa hostellet.. Den naeste dag trekkede vi op til nogle udsigtspunkter, og vi fik taget nogle gode billeder - drivvaade af sved. Begefter fik vi proevet vores hoejdeskraek af paa haengebroerne mellem traetoppene, og vi var paa en lidt primitiv raftingtur, hvor vi blev plaskvaade.
Da vi tog derfra sejlede vi i to timer ned langs floden, hvorefter vi blev koert til den lokale togstation for at tage jungletoget til Kota Bharu - en tur paa 8 timer, hvor vi fik set en masse af landet. Her oplevede vi indere med baerbar musik, og mange nysgerrige boern, som kedede sig, og soegte underholdning hos de hivde piger (os). Toget var stopproppet, men folk tog det med et smil og faldt i snak med hinanden. Vi ankom til Kota Bharu ved ni-tiden i gaar aftes, hvor vi gik paa nightmarket for at finde noget mad, og hvor vi stoedte paa utallige fede rotter.
I dag har vi gaaet lidt rundt i byen paa de farverige markeder, men det er helligdag (fredag) pga. alle muslimernes boen, saa det meste er lukket, og vi maa indfinde os med at tage en afslapnignsdag. Forhaabentlig sker der en del mere i morgen. Jeg haaber paa, at vi faar set lidt dragebygning, noget batik og andre spaendende kulturelle ting, og saa er der ogsaa nogle museer, som skal besoeges.
I morges saa vi en bird singing competition, hvor 200- 300 fugle i hvert deres dekorative fuglebur konkurerer om at synge bedst. De bliver bedoemt paa mandighed, hvor meget de synger inden for 2 min, melodien og resonansen. Det var et meget spoejst projekt, men vi tror, at fugleejerne, som alle er maend, nyder at faa lidt credit for deres smaa fugle..

Ingen kommentarer: