1. juli 2010

Malaysia - Penang - Georgetown

Saa er jeg paa farten igen sammen Maria, og destinationen er Malaysia. Vi skal nyde det tropiske vejr i godt en maaned, vi skal lege bagpacker, vi skal laere at dykke paa Marias brors oe, og saa skal vi afslutte det hele i Kuala Lumpur paa besoeg hos Nicolai og Charity plus unger, hvor Sille og mor og far ogsaa dukker op. Det bliver en fortraeffelig maaned.

Vi ankom til et vaadt Malaysia med 32 grader og regn og torden, saa paa trods af den knap 24-timers rejse i fly og lufthavne (hvor man i London kunne faa kaempe Ben & Jerrys til 2 pund stykket!) besluttede vi at udnytte det daarlige vejr til at rejse videre i. Vi tog et ekspresnattog, som var knapt saa ekspresagtigt (300 km paa 7 timer), til Butterworth, hvor vi ankom 6.30. Vi vaagnede brat op, da et stenslag lavede et skudagtigt-hul i ruden ved siden af os, og derefter blev vi draget af at kigge paa slummen langs skinnerne i solopgangen, og beboerne som saa smaat begyndte at pusle rundt i blikskurrene. Fra Butterworth tog vi faergen til Georgetown, hvor vi saa er nu. Den foerste dag blev brugt paa at slentre rundt i byen - vi saa et par offentlige bygninger fra kolonitiden, en masse templer - kinesiske, buddhistiske, hinduistiske - og en enkelt moske. I det indiske kvarter fik jeg rigtig droemt mig tilbage til indien med diverse shopping og samosas til 1 kr stykket. Det var dejligt!
I nat fik vi sovet godt ud efter to doegns rejse, saa vi kom lidt sent ud af doeren. Vi tog ud til Kek Lok Si templet, som er et af de stoerste buddhisttempler i Sydoestasien, og slentrede rundt der i mange timer, og blev holdt koelige af den konstante stoevregn. Det var fascinerende smukt og bizart. Vi havde forventet noget helligt, og det var det formentlig ogsaa, men store dele af templet og hele vejen dertil var klistret til med souvenirshoppe - der skal jo tjenes penge paa alt.
Aftenen sluttede vi af med et kinesisk skuespil med skingrende sang, store elegante armbevaegelser og markant mimik, samt chai-to-go i poser med sugeroer fra den lokale gadebiks. Vaeldigt smart paafund.
Bussen til den botaniske have og penang hill var desvaerre i stykker i dag, saa vi har slentret rundt (igen), set de sidste par ting, koebt en masse ting og skrevet et par postkort i parken, hvor vi noed solen. Om lidt skal vi paa night market og opleve lidt natteliv.
I morgen rejser vi til Cameron Highlands..

Ingen kommentarer: